MBSR Basis +

Start op 19 april 2018 met de opleiding mindfulnesstrainer. In de Basis + opleiding leer je de MBSR grondig kennen en begeleiden.

Inhoud
In deze opleidingsmodule leer je het originele MBSR programma zoals ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn, inclusief de meest recente updates (2017), en leer je de basis van het zelf begeleiden. Tijdens de opleidingsdagen gaan we dieper in op de thema's en de samenhang van de MBSR. Er is aandacht voor achtergrond en theorie, de verbinding met je eigen oefenpraktijk en ervaring (belichaming) en je rol als trainer. Daarnaast oefen je met de begeleiding van onderdelen van de MBSR.

Voor wie:
De Basis + opleidingsmodule staat open voor (beginnende) trainers die zich willen verdiepen in het originele MBSR programma en dit willen leren begeleiden. De MBSR Basis + module kun je echter ook los volgen als bijscholing, bijvoorbeeld als je geschoold bent in de MBCT.

Na afloop van deze module
  • heb je kennis van het originele MBSR-programma;
  • inzicht in de achtergrond, thema's en samenhang van de MBSR;
  • ben je bekend met "embodiment" als basishouding van een trainer;
  • heb je basis vaardigheid in het begeleiden van de 8-weekse training.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Lokatie: De Zamenhof, Amsterdam
Begeleiding: Lot Heijke, Irene Willemsen en Maria van Balen.
Data: Acht opleidingsdagen in drie samenhangende blokken op (donderdagen,) vrijdagen en zaterdag van 10:30 – 17:30 uur tussen april en juni 2018 op de volgende data:

1. 19-21 april 2018 (don-zat)
2. 17-19 mei 2018 (don-zat)
3. 1 en 2 juni (vr+zat)

Tijdsinvestering: Contacturen: 52 (8 dgn); studie-uren (voorbereiding, bestudering literatuur, oefening, verslagen) ca. 32 u.
Prijs: 1450 euro (8 dagen, incl. koffie, thee, literatuur). Dit bedrag kan desgewenst in twee delen betaald worden. De opleiding is vrijgesteld van BTW.
Toetsing: Deelnemers schrijven na elke opleidingsdag een kort reflectieverslag, en na afloop een verslag over de gehele module. Indien je deelname en verslagen als voldoende beoordeeld zijn en voldaan is aan de 90% aanwezigheidsregel, ontvang je na afloop een certificaat.
Literatuur: Van deelnemers wordt verwacht dat zij bekend zijn met, en in hun bezit hebben Gezond leven met mindfulness, het handboek van Jon Kabat-Zinn (Herziene editie 2014). Overige literatuur wordt tijdens de module uitgereikt.
Ingangseisen:
- Zelf de 8-weekse mindfulnesstraining als deelnemer gevolgd hebben
- Meditatie-ervaring (ca. een jaar).

Na het afronden van de Basis + module kun je instromen in de Vervolgopleiding. Een nieuwe Vervolgopleidingsgroep begint in juni 2018.

AANMELDEN