Workshop Inquiry

Meer vaardigheid en gemak ontwikkelen in inquiry, een van de belangrijkste onderdelen in de training.
Trainersworkshop op 30+31 oktober 2020.

Inquiry is een van de belangrijke 'tools' van een trainer. Tegelijkertijd kan het ook het moeilijkste onderdeel zijn van het trainerschap, omdat het vraagt onderzoekend te werken en niet steeds aktief in te grijpen. Een heel andere rol dan die in het werk van docent of therapeut.

Werkvorm:

Deze dagen staan in het teken van de kunst van de dialoog. We oefenen met verschillende vormen in het inquiry 'landschap'. Je krijgt meer achtergrond bij de rol van de trainer en de toepassingen van inquiry. Een interactieve workshop waarin theorie en reflectie worden afgewisseld met veel oefening. Een training voor alle trainers die hun inquiry vaardigheden willen opfrissen of verder verdiepen. En bovenal voor hen die meer gemak en ontspanning in de inquiry willen ontwikkelen. Leer los te komen van het geijkte rijtje "juiste vragen" en in plaats daarvan beter aan te sluiten bij waar je deelnemers ècht behoefte aan hebben.

Na afloop van deze training:

- heb je meer inzicht in de rol en toepassing van inquiry;

- heb je kennis en ervaring met de verschillende vormen van inquiry;

- heb je grotere vaardigheid in het afstemmen op het groepsproces;

- heb je meer gemak in de dialoog met individuele deelnemers.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Begeleiding: Lot Heijke
Data+tijd: tweedaagse online workshop op vrijdag en zaterdag 30+31 oktober 2020, van 10.00 - 17:00 uur.
Programma: deze tweedaagse is 'practice-based', dat wil zeggen dat naast dat je meer theorie en achtergrond in inquiry opdoet, je vooral praktisch aan de slag gaat, en dat we onderling veel samen oefenen. De praktijk wijst uit dat in een Zoom-setting de beoefening extra ondersteunend is. We hebben deze dagen dan ook ruimte voor mindful bewegen en meditatie.
Kosten: E 250 (vrijgesteld van BTW)
Cursusmateriaal: Dit is een interactieve workshop zonder schriftelijk studiemateriaal.
Ingangseis: (Enige) ervaring in de begeleiding van mindfulnesstraining (MBSR/MBCT of ander mindfulness-based programma's.) Ingangsniveau: basisopleiding mindfulnesstrainer.

Deze workshop kan los als bijscholing gevolgd worden.

Een Zoom link voor de workshop krijg je kort voor de start toegestuurd.

AANMELDEN