De Herberg

23+24 november 2018. Je groepen vaardiger begeleiden met inzicht in groepsdynamiek en je eigen trainerschap. Begeleiding : Maria van Balen.

Doel:
In deze workshop leer je als trainer om uiteenlopende situaties in je training - verrassende, ongemakkelijke, lastige, spannende - met meer gemak te kunnen beantwoorden, en er effectiever mee te kunnen werken.


Inhoud:
Elke fase in de mindfulnesstraining heeft zijn uitdagingen. Er kan ongemak langskomen, weerstand, en soms ook heftige emoties. Dat kan zowel bij de deelnemers gebeuren als bij onszelf als trainer. Hoe meer zicht we op deze processen krijgen, hoe gemakkelijker we de groep kunnen ondersteunen bij het onderzoeken van intense ervaringen.
Als achtergrond bij deze workshop leer je meer over groepsprocessen in de mindfulnesstraining, en hoe die zowel op de groep als op de trainer zijn effect kunnen hebben. Ook wordt veel onderling geoefend. We werken in dit trainingsweekend met vragen en kwesties die trainers zelf inbrengen. Dat kunnen thema's zijn als:

 • Afwachten of ingrijpen in de begeleiding?
 • Werken met deelnemers met weerstand, angst of pijn;
 • Vastlopen in het groepsproces;
 • Een deelnemer in de groep die jou triggert, of die zoveel weerstand heeft dat je merkt dat alle aandacht daar naartoe gaat;
 • Zelf vastzitten in de begeleiding van een groep en het vertrouwen in het programma kwijt zijn;
 • Het idee hebben dat je als trainer altijd mindful en uitgebalanceerd moet zijn;
 • Enzovoorts.
 • PRAKTISCHE INFORMATIE

  Begeleiding: Maria van Balen, mindfulnesstrainer, opleider en meditatiebegeleider.
  Lokatie: Zamenhof Amsterdam.
  Als je van ver komt, hebben we informatie over overnachtingsmogelijkheid in de buurt.
  Datum en tijd: Vrijdag en zaterdag 23 en 24 november 2018, beide dagen van 10:30 - 17:30 uur.
  Prijs: E 175 (vrijgesteld van BTW), inclusief koffie, thee en handout.
  Doelgroep en aanvangsniveau: mindfulnesstrainers met een basisopleiding en (enige) ervaring in de begeleiding van mindfulnesstraining.


  AANMELDEN