Opleiding

Opleiding en scholing voor mindfulnesstrainers

P1040975
Ben je enthousiast over mindfulness en wil je zelf trainer worden?
Dan kun je bij ons terecht voor de Basis +opleiding en de Vervolgopleiding.
Heb je al een Basisopleiding, dan kun je instromen in de Vervolgopleiding, of je inschrijven voor bij- en nascholingen, supervisie, en retraites.Hieronder meer informatie over het opleidings- en scholingsaanbod van Present Mind.


MBSR Basis +: opleiding Mindfulnesstrainer
In 8 dagen ga je door het MBSR programma. Je leert over de thema's van de individuele sessies, en de grote lijn in het programma. Achtergrond, theorie, en zelf leren begeleiden.
Direct naar de Basis +

MBSR Vervolgopleiding tot Mindfulnesstrainer
Na een basisopleiding tot mindfulnesstrainer kun je je bij Present Mind direct inschrijven voor de Vervolgopleiding tot mindfulnesstrainer. Deze opleiding is een logisch vervolg op de kennismaking met het trainerschap, die een basisopleiding biedt. De vervolgopleiding biedt verdieping in het trainerschap, de achtergrond en theorie van de MBSR, en in de eigen beoefening. Het traject bestaat uit 16 opleidingsdagen verdeeld over 6 korte modules van 2 of 3 dagen.
Direct naar de Vervolgopleiding
Supervisie
Supervisie maakt deel uit van de mindfulness opleiding. Het biedt de mogelijkheid voor onderzoek, feedback, en een hernieuwde frisse blik op het trainerschap.
Lees meer
Stilteretraites
Voorafgaand aan de eerste training die je begeleidt, volg je een retraite van minimaal 10 etmalen. Dit kan eventueel in 2 delen gevolgd worden (twee vijfdaagsen). Wij bieden minstens twee keer per jaar een mindfulness stilteretraite aan. Kijk op de agenda voor data.
Lees meer
Bij- en nascholing
20160827_112845 - kopie Ben je mindfulnesstrainer en zoek je gericht naar bijscholing of verdieping? Bij ons kun je je nascholen met workshops over verschillende thema's voor verdieping en specialisatie. Het aanbod van scholingsmodules en workshops vind je onder "modules" op deze pagina. Voor nascholingseisen van de beroepsverenigingen bieden we kortere en wat langere stilteretraites aan. Kijk voor data op de agenda. We bieden doorgaande begeleide intervisiegroepen aan. Daarnaast ook individuele begeleiding van trainers, die coaching zoeken over een bepaald thema, of supervisie over hun trainingsactiviteiten. Heb je hier belangstelling voor? Mail ons voor een afspraak. Of lees hier eerst meer over begeleiding en supervisie.


Ontwikkeling en verdieping van je trainerschap